Kylämme

Vojakkalan kylä

 

Vojakkalan kylä sijaitsee kauniilla Tornionjoen rannalla lähellä Torniota. Vojakkalan kylä on noin 8 km pitkä. Kylää hallitsee kaunis Tornionjoki, joka antaa paljon harrastusmahdollisuuksia asukkailleen.

Vojakkala on maaseutumainen, luonnonläheinen kylä. Maaseutu ja joki maisemaa halkoo valtatie 21 joka mahdollistaa nopean kulun kaupunkiin. Ehkä juuri kaupungin läheisyys, mutta silti maaseutumaiseman johdosta kylämme on vetänyt myös uusia lapsiperheitä alueelle.

 

Kylän palvelut ovat myös tärkeässä osassa kylällämme.

Kylämme keskellä sijaitsee kyläkauppamme, jossa toisinaan ostosten teko on toissijainen asia kun kyläläiset vaihtavat kuulumiset ja kertovat uutiset. Kaupassamme toimii myös asiamiesposti ja luonnollisesti myös kalastusluvat noudetaan kaupasta. Samassa kiinteistössä toimii myös pikaruokaravintola ja pihalla on myös mahdollisuus tankata autot.

Harrastamaankaan ei tarvitse kylää kauemmaksi lähteä. Päivittäin toimivalla Nuorisoseuralla on liikunnallisia ja kulttuurillisia kerhoja koko perheelle.

Tornion kaupungin palveluista Vojakkalassa käy kirjastoauto. Joka toinen tiistai auto pysähtyy Vojakkalan vanhalla koululla. Tarkka aikataulu löytyy Tornion kaupungin sivuilta.

 

Vaikka asutus kylässä on viimevuosina lisääntynyt, hallitsee kyläämme edelleen kaunis luonto ja Tornionjoki. Kylän veneenlaskupaikat ja uintirannat ovat niin asukkaiden kuin lomalaistenkin suosiossa. Rannoilla sijaitsee myös laavut joissa voi tulen ääressä nauttia kauniista jokimaisemastamme.

 

Uusin rantamme on valmistumassa Oravaisensaaren sillan kupeeseen. Vaikka paljon on vielä rakentamatta rannalla, vietimme avajaisia jo kesällä 2013. Ranta sai tällöin nimekseen Oravaisenkorva. Rannassa on tällähetkellä laituri ja laavu.

 

 

 

 

Uusi laavu valmistui kesällä 2013.
Työväentalonranta
Tuohmaanranta
Kaunista Tornionjoella
Vielä keskeneräinen ranta oli jo kovassa käytössä ensimmäisenä kesänä.